Het gemak van het spel roulette is één van de grote redenen, waarom het spel zo populair is in de wereld. Het komt er eigenlijk op neer dat je maar een paar dingen hoort te weten, wat de uitbetalingspercentages zijn en waarop je nu eigenlijk kunt inzetten. Als het balletje eenmaal rolt is het een kwestie van wachten en hopen dat het geluk een beetje meezit.

Op het roulettewiel staan vele cijfers, door elkaar heen en zonder enige logica. De nummers één tot en met zesendertig staan erop en in het groen nummer 0. Nummer één tot zesendertig zijn of roodgekleurd of zwart gekleurd. Één balletje zal worden losgelaten in het wiel en zal tot stilstand komen op één van de nummers.

Waarop moet ik inzetten?

Inzetten kan op het zogeheten speelveld, dat naast het wiel staat. Hierop staan de nummers (met kleur) en nog tal van andere hokjes. Zet bijvoorbeeld in op een even of oneven nummer, ga voor een rij aan nummers of kies voor een blok van twaalf nummers. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor nummer één tot en met achttien of nummer negentien tot en met nummer zesendertig.

Je kan online met je muis de juiste blokjes kiezen, let wel goed op de tijd. Op een gegeven moment is het niet meer mogelijk om in te zetten en dan zal het balletje bijna tot stilstand komen.

Winst

De verschillende soorten inzetmogelijkheden zijn natuurlijk leuk, maar wat krijg je er nu daadwerkelijk voor terug. Hoe groter het risico, hoe groter de uitbetalingspercentage.
Zet jij bijvoorbeeld een geldbedrag op één nummer en dit is het winnende nummer, dan krijg je de inzet 34x terugbetaald. Zet je in op een rij of blok van twaalf nummers, dan krijg je drie maal je inzet terug. Kleur is een voorbeeld van een grote kans, er is net iets minder dan 50% kans dat je wint. Dan krijg je twee maal je inzet uitbetaald. Het is dus afwegen, wat wil ik winnen en hoe groot is het risico.